Blog: Kennissessie Social Media

Is er een goede manier om in gesprek te komen met je kind over social media? Ouders ervaren dat hun kinderen een groot deel van hun vrije tijd bezig zijn met hun mobiel; deels gaat het dan om spelletjes, maar vaker om social media. Wat te doen als je vermoed dat er in al die berichten, posts en meldingen dingen gebeuren waarover jij je als ouder zorgen maakt? Soms werkt gewoon vragen om mee te mogen kijken en dan samen daarover te spreken, maar er zijn ook situaties waarin dat niet meer werkt; het kind vindt zich daarvoor te oud geworden en claimt de eigen privacy, of het kind staat meekijken wel toe, maar heeft snel de geschiedenis gewist, waardoor je met lege handen staat en het vertrouwen is geschaad. In beide gevallen leidt dit tot conflicten in het gezin. Uit een enquête van De Vrienden van de GSR blijkt dat 58% van de ouders wekelijks een conflict heeft over social media-gedrag. 27 % heeft zelfs dagelijks hierover conflicten.

Veel ouders voelen zich onvoldoende in staat om hiermee om te gaan.

Wij denken dat we jullie hierbij kunnen helpen door jullie te laten ontdekken wat de persoonlijkheid van je kind is én wat je eigen persoonlijkheid is. Eenmaal daarvan bewust hebben ouders een instrument in handen om het gesprek naar een niveau te tillen zonder conflicten.  Een volgende kennissessie zal over dit onderwerp gaan.

Download hier de PowerPoint Kennissessie Vrienden van de GSR websversie met onder andere de resultaten van de enquête over social media.